A födém hőszigetelés fontossága

Közzétéve Oct 15, 2019 kategória: Blog

A födém hőszigetelés fontossága

Közeleg a tél és hűvös időjárás, így érdemes különös figyelmet fordítanunk otthonunk megfelelő szigetelésére. Ez alól a padlásfödém sem kivétel, a jó hőszigetelés itt is alapvető fontosságú.

 

Miért fontos a padlás hőszigetelésével foglalkozni?

A födém megfelelő hőszigetelése elengedhetetlen, ugyanis otthonunkban a meleg levegő felfelé áramlik, azaz nem a homlokzati falakon, hanem a vízszintes födémeken keresztül távozik. Ráadásul a szigetelt homlokzati fal és a szigeteletlen padlás találkozásánál úgynevezett hőhidak keletkezhetnek, melyeken gyakran előfordul a pára és penész is. A padlás – akár utólagos – hőszigetelésével így nem csak a fűtési költségeken spórolhatunk sokat, hanem a penésszel szemben is megvédhetjük otthonunkat.

 

Miért gazdaságos a padlásfödém szigetelése?

A tetőterek szigetelése az egyik leghatékonyabb módszer, amivel a leszigetelt házunkat energiahatékonyabbá tehetjük. A padlás könnyedén hőszigetelhető épületszerkezet, mivel egyszerű a réteg felépítésű és a hőszigetelő táblákat felülről, külön rögzítés nélkül lehet beépíteni, ami egyszerű elhelyezés és fektetést biztosít.

Az egyszerű beépítés és költséghatékonyság mellett, ha megfelelő hőszigeteléssel látjuk el a padlásteret, akkor nem érik külső hatások a padlásfödém szerkezetét.

 

Milyen alapanyagokkal szigetelhetünk?

A szigetelés módja függ attól, hogy terhelhetőnek kell lennie a szigetelésnek, vagy úgymond „nem járható” födémszigetelést kell készíteni.

Ha a padlás nagy terhelésnek van kitéve, akkor érdemes polisztirol hőszigetelő lemezt használni, mely jó hőszigetelő képességgel, kis súllyal és nagy ellenállósággal rendelkezik.

Amennyiben nincs kialakítva tetőtér, a legpraktikusabb megoldás az, ha könnyű, de jó hőszigetelő képességű üveggyapot tekercseket vagy táblákat terítünk le, lehetőleg két rétegben.

Népszerű alapanyag a födém szigetelésére az üveggyapot, köszönhetően kiváló hőszigetelő és tűzállóképességének. Szintén gyakran alkalmazzák a kőzetgyapottal történő szigetelést, melyet könnyű bedolgozni, kiváló hang és hőszigetelési tulajdonságai mellett a tűzálló képessége miatt is igen kelendő alapanyag.

 

Kínálatunkban számos gyártó minőségi hőszigetelő rendszerei megtalálható, mint az Austrotherm, Rockwool, LB-Knauf és Isover. Ide kattintva meg is tekintheti termékkínálatunkat.

Amennyiben további kérdése van, írjon nekünk weboldalunkon vagy látogasson el telephelyünkre személyesen!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>