A padlóösszefolyó fontossága a fürdőszobában

Közzétéve Feb 28, 2019 kategória: Blog

A padlóösszefolyó fontossága a fürdőszobában

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a padlóösszefolyó vagy zuhanyfolyóka milyen fontos szerepet lát el a fürdőszobában, ugyanis ez vezeti el a padlóról kiömlő vizet a csatornába.

 

Mit érdemes tudni a padlóösszefolyóról és zuhanyfolyókáról?

A padlóösszefolyó nem más, mint egy padlóba épített és a csatornára kötött vízelvezető. Az egyik legfontosabb feladata a csőtörések, valamint a mosógépből és a fürdőkádból kifolyó víz elnyelése. Abban az esetben beszélhetünk zuhanyfolyókáról, amikor hosszúkás, akár 1,5 m hosszú lefolyót helyezünk el a padlóban.

A padlóösszefolyó vagy zuhanyfolyóka kiválasztásánál fő szempont a méret, illetve a vízelnyelési mennyiség. A padlóösszefolyó lehet kör vagy négyzet alakú, kisebb vagy nagyobb paraméterekkel rendelkező. Ha azonban nem szögletes, hanem íves zuhanykabint szeretnénk kialakítani zuhanytálca nélkül, akkor tudunk íves zuhanyfolyókát is alkalmazni. 

A zuhanyfolyókák telepítésénél a csatorna megfelelő szintezése mellett ügyelni kell arra, hogy szennyeződés, beton, ragasztó vagy más törmelékek ne juthassanak bele. A folyóka beépítésénél érdemes azt is figyelembe venni, hogy az vízelnyelőt a kabin bejáratától legmesszebb célszerű elhelyezni úgy, hogy a padlólapot 2-3mm-t szükséges irányába meglejtetni. Ugyanis ennél a dőlésszögnél már kényelmesen el tud folyni a víz a megfelelő irányba. 

Ha már beépítésre került a padlóösszefolyó vagy zuhanyfolyóka, akkor a tisztításról sem szabad megfeledkezni. Havonta-kéthavonta célszerű kitisztítani, ugyanakkor nem csak belül, de magát a lefolyó rácsot és annak illesztési helyét is. Minden folyóka természetesen bűzelzáróval is rendelkezik, de a szennyeződés megtelepszik a fedlap és a padlóba épített elvezető találkozásánál és az elvezetőben is, mely idővel kellemetlen szagokat eredményezhet.

Mindezek alapján megállapítható, hogy padlóösszefolyót érdemes alkalmazni, ugyanis a dugulás elhárítás mellett számos más előnnyel is rendelkezik.

Kérdés esetén írjon nekünk vagy keresse munkatársainkat!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>