Az Ön háztetője megfelelő állapotban van?

Közzétéve Nov 18, 2019 kategória: Blog

Az Ön háztetője megfelelő állapotban van?

Építkezés vagy tetőfelújítás során fontos a hosszú távú tervezés, így érdemes a biztonságot, valamint a minőségi tetőfedő anyagokat előnyben részesíteni.

Az évek során ugyanakkor előfordulhat, hogy a háztetőn esztétikai probléma keletkezik vagy elöregednek a cserepek. Ez esetben akár tetőcsere is sor kerülhet. Lássuk, milyen további problémák utalhatnak arra, hogy otthonunk koronája nincsen megfelelő állapotban.

 

Károsodás a cserepeken

A tető károsodásának egyes jelei szabad szemmel is jól megfigyelhetőek. A színvesztés, fakulás és a moha, zuzmó megjelenése a cserepeken nem feltétlenül jelent komoly gondot. Természetesen zavaró lehet, de a legtöbbször ezeket csak mi magunk vesszük észre.

Rosszabb a helyzet, ha egyes panelek teljes egészében elrepedtek. Ennek oka lehet a cserepek elmozdulása, de akár a nem megfelelő tetőtelepítés is. Ezt a károsodást javasolt mihamarabb kezelni, elsősorban a sérült elemek cseréjével.

A vízelvezetőn is jelentkezhetnek problémák. A falevelek és egyéb hulladékfajták könnyen eltömíthetik, ezért bizonyos időközönként érdemes alaposan kitisztítani. Egy nagyobb fadarab könnyen károsíthatja a lemezfelületet, ami korróziót eredményezhet. Ilyenkor javasolt minél hamarabb cserélni a sérült szakaszt.

Ugyanígy gondolni kell a különböző kiegészítő elemekre és tartozékokra is. Ahogy már korábbi cikkeinkben is említettük, érdemes komplex tetőrendszerben gondolkodni. Erre remek megoldást kínál, ha egy adott gyártó tetőcserepeit és a mellé kínált rendszerelemeket használjuk, mivel hosszú távon ez is hozzájárul a tető minőségéhez és tartósságához.

 

Problémamentes működés

Napjaink szélsőséges időjárási körülményei komoly károkat okozhatnak otthonunk tetőszerkezetében. Ha a nagyobb viharok, szeles idő esetén problémát tapasztalunk, akkor előfordulhat, hogy a tető kivitelezése nem volt megfelelő. Ez esetben javasolt szakemberhez fordulni.

Továbbá az is fontos, hogy évente kétszer fordítsunk időt a tető karbantartására, ami a vízelvezető csatorna tisztítását, a víz beszivárgásának megakadályozását, vagy néhány laza csavar meghúzását jelenti.

 

Otthonunk hőmérséklete és komfortérzete

Ha a háztető jó állapotban van, akkor minden évszakban kellemes hőmérséklet uralkodik otthonunkban, így pedig a fűtési és a hűtési költségek is optimalizálhatóak.

Ha azonban e téren problémát tapasztalunk, akkor érdemes megvizsgálni a szigetelést. A régebbi, gyenge szigetelő tulajdonságokkal rendelkező vagy vékonyabb szigetelési rétegek, okozhatnak diszkomfort érzetet. Fontos azonban tudni, hogy az eltérések javíthatóak.

Ha a fentebb felsorolt problémákat érzékeli a mindennapokban, akkor konzultáljon szakemberrel! Emellett kiemelten fontos, hogy megfelelő időközönként fordítson figyelmet a tető karbantartására, hogy az garantáltan sokáig védelmet nyújtson otthona számára.

 

Amennyiben további kérdése van, írjon nekünk weboldalunkon keresztül, vagy látogasson el telephelyünkre, ahol szakképzett kollégáink örömmel megválaszolják építkezéssel, tetőfelújítással kapcsolatos kérdéseit.

Forrás: blog.terranteto

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>