Fuga választási tanácsok

Közzétéve Jul 24, 2019 kategória: Blog

Fuga választási tanácsok

Építkezés vagy lakásfelújítás során nagy feladatnak szokott bizonyulni a tökéletes burkolat megtalálása.

Ugyanakkor érdemes időt szentelni a megfelelő fuga kiválasztására is, mivel a fuga jelentősen tudja befolyásolni adott helyiségünk összképét. Az esztétikai megjelenés mellett a minőségi fugázó anyag a burkolat hosszú élettartamához is hozzájárul.

 

Mire érdemes figyelni a fuga választás során?

A különböző helyiségekben más-más viszonyok uralkodnak, éppen ezért a fugának különböző feltételeknek kell megfelelnie.

A fürdőszoba például egy nedves helyiség, magas páratartalommal, ezért itt mindenképp érdemes nedvesség- és páratűrő fugát választani. Ráadásul a folytonos nedvességnek köszönhetően a penész is gyakran előfordul a fürdőben, így olyan fugát javasolt beszerezni, amelynek összetétele kizárja a penész kialakulásának lehetőségét.

 

A fuga megválasztásánál érdemes azt is figyelembe venni, milyen tisztítószereket használunk a mindennapokban. Ilyen tekintetben a könnyen tisztíthatóság sem egy utolsó szempont.

Fontos az is, hogy kültérre keresünk fugázó anyagot vagy beltérre, padlófűtéssel ellátott helyiségbe keresünk fugát. Ez esetben padlófűtéshez flexibilis fugázót érdemes venni, míg a teraszra fagyálló, flexibilis fugát.

 

Fugaszélesség

A fugák szélességének megválasztása általában a burkolólapok fajtájától és méretétől függ. A hagyományos padlóburkolatok esetében 3-4 mm fugaszélességek a megszokottak. Míg a hullámos szélű lapok során inkább a 4-5 mm széles fugák bizonyulnak jó választásnak.

 

A fuga színe is számít

A fuga színét ajánlott a csempéhez, burkolólaphoz illeszkedve kiválasztani. Azonban ha különböző árnyalatú burkolatokat, kiegészítőket együttesen használunk, akkor egy semleges, adott helyiséggel harmonizáló fugázó anyag a legjobb választás. Emellett fontos figyelembe venni az igénybevételt, mivel egy világos felületen könnyedén meglátszódnak a mindennapok szennyeződései.

Ha azonban merész, kontrasztos megjelenésre vágyunk otthonunkban, akkor a burkolat színétől eltérő fugát válasszunk. A fehér csempéhez például különösen jól mutatnak az élénkebb színű fugák. Idén egyébként is nagy trend a hidegburkolás terén a színes fugáknak a használata.

 

A CSEPREGI Építőanyag Szakkereskedésben burkolatok széles választékát kínáljuk!  

Tekintse meg termékkínálatunkat weboldalunkon vagy telephelyünkön.

Ha szakmai segítségre vagy tanácsra lenne szüksége, akkor pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>