Kreatív ötletek kis fürdőszobához

Közzétéve Oct 15, 2019 kategória: Blog

Kreatív ötletek kis fürdőszobához

A fürdőszoba kialakítása vagy felújítása során a dizájn mellett a praktikusságra és a használhatóságra is érdemes figyelni. Ha előre tervezünk, akkor számos kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Cikkünkben 7 tippet adunk a kisméretű fürdőszobák okos kihasználásához!

 

A polcok fontossága

Kisméretű fürdőszobában a tárolás nagy gondot okozhat, főleg ha nincs elegendő hely a fürdőszoba szekrényben. Ezért ahova csak lehet, érdemes polcokat felfúrni, melyek így plusz pakolási felületet adnak. Polcot márpedig számos helyre tehetünk, például a wc fölé, tükör vagy fürdőkád mellé, kis sarkokba. 

 

Falra szerelt fürdőszoba bútor

A polcok mellett a falra szerelt bútorok is remek megoldást adnak a pakolásra, arról nem is beszélve, hogy vizuálisan növelik a fürdőszoba méretét. Ezért érdemes olyan típusú bútorokat választanunk, melyeket akár a falra is feltehetünk.

 

Világos színek és tükör használata

Köztudott, hogy a világos színek optikailag nagyítják a teret, így érdemes világos árnyalatú falakat választani fürdőszobánkba. A fehér mellett a bézs, homok és különböző pasztell árnyalatok is remekül mutatnak a kisméretű fürdőkben. Sőt az alkalmazott színek mellett érdemes minél nagyobb tükörfelülettel ellátni a fürdőszobát, mely szintén nagyítja a teret vizuálisan.

Íves formák a plusz területért

A szögletes formák értékes helyet vehetnek el a fürdőszobából, arról nem is beszélve, hogy könnyedén bele is ütközhetünk egy rohanós reggel során. Érdemes lekerekített, gömbölyű formájú szanitereket és berendezési tárgyakat elhelyeznünk a fürdőszobában, melyek optikailag nagyobbá és otthonosabbá varázsolják a teret.

 

Nagyméretű és mintás csempék

A burkolat sem elhanyagolható tényező, ha fürdőszoba felújításról van szó. A fentieken kívül a nagyméretű, mintás csempék is növelik optikailag a helység méretét. A hosszanti minta például optikailag nyújtja a teret, tehát ezzel is érdemes egy kis fürdőszobában játszani.

 

Üvegajtók minden mennyiségben

Korábban már említettük a tükör használatát. Egy kisméretű fürdőben érdemes teljesen átlátszó üvegajtókat vagy üvegfalakat használni, melyek a tér növelése mellett praktikus és esztétikailag igen szép megoldást biztosítanak a zuhanyfüggönyökkel és műanyag zuhanyajtókkal szemben.

 

Tervezz előre!

Ha fürdőszoba kialakítás vagy felújítás előtt állunk, akkor nagy segítséget nyújthat egy valósághű látványterv, mely segítségével részletesen látható, hogy elképzelésünk hogyan mutat majd a valóságban. Fürdőszobai látványtervezés szolgáltatásunk éppen ezt a célt szolgálja.

A látványterv elkészítése mellett különleges fürdőszoba bemutatóteremmel is várunk telephelyünkön, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb burkolatot, fürdőszobai bútorokat vagy épp kiegészítőket.

 

Mint látható számos apró megoldás létezik, mellyel növelhetjük kisméretű fürdőszobánk megjelenését.

Amennyiben fürdőszoba felújításban gondolkodik, vagy szüksége lenne szakmai tanácsokra, akkor írjon nekünk és szakképzett munkatársaink segítenek Önnek vagy látogasson el fürdőszobai látványtervezés oldalunkra!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>