Különleges csaptelepek

Közzétéve Jun 17, 2019 kategória: Blog

Különleges csaptelepek

Napjainkban találunk különleges dizájn termékeket a mindennapi használati tárgyak kínálatában, így a csaptelepek területén is. Blogcikkünkben összegyűjtöttük a legfőbb szempontokat, melyek szerepet játszhatnak a tökéletes csaptelep kiválasztása során.

 

Csaptelepek típusai

Alapvetően három típust különböztetünk meg:

– keverőfejes csaptelep: ez esetben a hőmérsékletet és a víz erősségét egy keverőkar segítségével lehet beállítani.

– kétkaros csaptelep: itt külön karral lehet állítani a hideg, illetve meleg vizet.

– termosztátos csaptelep: egy hőfokszabályozó segítségével állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet.

Felhasználási területük szerint is megkülönböztetünk csaptelepeket, hiszen kerülhetnek kádhoz, zuhanyzóhoz, kézmosóhoz, bidéhez és mosogatóhoz is.

Szerelési mód alapján pedig lehet álló, fali, vagy kádperemre szerelhető.

 

Milyen a jó csaptelep?

Egy jó csaptelep számos funkcióval rendelkezhet, lehet esztétikus, könnyen tisztítható vagy éppen környezetbarát. A különlegességet jelentheti a csaptelep formája, megjelenése, anyaga vagy éppen a működése.

A csaptelep választás során fontos, hogy mindig a funkcionalitást tartsuk szem előtt, ezt követhetik majd az esztétikai és egyéb szempontok. Esztétikus hatást érhetünk el, ha egy adott gyártó által készített típuscsoportnak megfelelő csapokat választunk. Érdemes figyelmet fordítani a tisztíthatóságra is, így olyan kialakítást részesítsünk előnyben, amely anyagában és formájában is könnyen rendben tartható, valamint speciális tisztítószerekkel és hétköznapi szerekkel is tisztítható. Továbbá fontos utána nézni, hogy a beszereléshez milyen kiépítettség szükséges.

 

További fontos szempontok

Esztétikus – a stílus és ízlés kérdése egyén függő, ugyanakkor fontos, hogy a választott csaptelep harmóniában legyen az adott helyiség berendezéseivel.

Ergonomikus – vagyis kényelmes, a csap kézre áll és nem akadályoz a mozgásban, utóbbi különösen fontos például mosogatás esetén.

Gazdaságos – azaz kevesebb vizet használ el alacsony átfolyási sebességének köszönhetően, így takarékosabb és környezetbarát vízfelhasználást biztosít.

 

Egy különleges csaptelep képes különlegessé varázsolni a fürdőszobát vagy a konyhát, ugyanakkor választás esetén érdemes a fent leírt szempontokat figyelembe venni.

Tekintse meg a Grohe csaptelepek, valamint Mofém és Kludi csaptelepek széles kínálatát. Kérdés esetén pedig keresse szaktanácsadó kolléginkat.

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>