Lambéria másképp – inspirációk a lambéria használatához

Közzétéve máj 13, 2019 kategória: Blog

Lambéria másképp – inspirációk a lambéria használatához

Korábban a lambéria használata igazán egysíkú volt, és a legegyszerűbb, legolcsóbb módjának számított egy helyiség felújításának. Napjainkban a lambériák megjelenése azonban nagyon változott. Melegséget árasztanak, különleges textúrát adnak otthonunknak, sőt, arra is alkalmasak, hogy falszakaszokat emeljünk ki velük. Belsőépítészek szerint ismét egyre népszerűbbé válik a fa falburkolat, és egy kis kreativitással párosulva rendkívül egyedi megoldások születhetnek belőle.

 

Az új trend: fehér lambéria

Legtöbben a természetessége miatt választják a lambériát, ezért meghagyják a fa eredeti színét. Manapság azonban egyre nagyobb trend a hófehér lambéria, amit bármilyen helyiségben és bármilyen stílussal könnyedén kombinálhatunk.

 

Fürdőszoba inspirációk

A legújabb lambéria már olyan víztaszító anyagból készül, amely nem szívja magába a párát és a nedvességet, így remekül alkalmazható a fürdőszobákban is. Használatával meleg, spa-hangulatú hatást érhetünk el, ahol tökéletesen ki tudunk kapcsolódni, fel tudunk töltődni. Fontos azonban arra figyelni, hogy a sötét elemek összenyomják a helyiséget, a természetes világos árnyalatok azonban nem csak tágítják, hanem luxus-hatást is kölcsönöznek a fürdőszoba megjelenésének.

 

Tértagolás lambériával

Napjainkban kaphatóak már lambéria-panelek is, amelyek nagyobb méretű falburkolatok. Ezek kiválóan alkalmasak a közösségi terek egyedivé tételére, és könnyedén leválaszthatunk vele optikailag egy-egy részt a nagyobb helyiségekből. Továbbá a lambéria jó megoldás a falhibák eltakarására, valamint a hideg, sugárzó falak szigetelésére.

Ezeken a megoldásokon túl érdemes a lambériát más alapanyagokkal is keverni, például téglával, márvánnyal, vagy kővel, mivel a fa tökéletesen ellensúlyozza a hidegburkoló anyagok ridegségét.

 

Mint látható manapság a lambériák teljesen más szempontokat figyelembe véve készülnek, így különleges megoldásokat kínálnak otthonunk átalakítására, megjelenésére.

 

Építőanyag kereskedésünk a széles termékválasztékon túl, szakmai tanácsokkal is tud Önnek segíteni. Kérdés esetén írjon nekünk!

 

Ossza meg Ön is