Mire figyelj a tetőtér beépítése során?

Közzétéve Jan 14, 2020 kategória: Blog

Mire figyelj a tetőtér beépítése során?

Tetőtér beépítése egyszerű és praktikus megoldás, ugyanis a tetőszerkezet kisebb-nagyobb átalakításával megvalósítható. Nem kell a falat kibontani, mégis jelentősen lehet növelni a rendelkezésre álló lakóteret.

Azonban mielőtt lelkesen belevágnál a tetőtér beépítésébe, érdemes néhány dolgot figyelembe venned, főként ha csendes, nyáron hűvös, míg télen kellemesen meleg tetőtérre vágysz.

 

A hőszigetelés kulcsfontosságú

Kiemelten fontos hogy megfelelő típusú hőszigetelő anyagot válassz. Miért? Azért, hogy a beépített tetőtér lakóklímája mind télen, mind pedig nyáron megfelelő legyen. A rosszul kiválasztott, esetleg nem elegendő vastagságú szigetelés cseréje rendkívül bonyolult, továbbá igen költséges. Népszerű alapanyag a födém szigetelésére az üveggyapot, köszönhetően kiváló hőszigetelő és tűzállóképességének.

Amennyiben nincs kialakítva tetőtér, a legpraktikusabb megoldás az, ha könnyű, de jó hőszigetelő képességű üveggyapot tekercseket vagy táblákat választunk. Vastagabb réteg kialakítása esetén érdemes kettő- vagy több rétegből átlapolással fektetni a szigetelő anyagokat, így az átmenő hézagok csökkentésével jobb hőszigetelés érhető el.

Erre remek megoldást kínál az Isover Akuplat üveggyapot lemez, mely kínálatunkban is elérhető. Rugalmas, hézagmentesen tölti ki a rendelkezésre álló teret és kiváló akusztikai jellemzőkkel rendelkezik.

 

A tetőtér beépítése gipszkarton segítségével

A gipszkarton az építkezések egyik legnépszerűbb megoldása. Számos előnyének köszönhetően gyakran alkalmazzák felújításoknál, új építésű házaknál, mivel könnyen alakítható, vágható, valamint bonyolultabb megoldásokhoz is sokszínű megoldásokat nyújt.

Amennyiben az eddig kihasználatlan tetőteret szeretnéd beépíteni, akkor ehhez érdemes gipszkarton rendszert választanod, mert áltatla szárazon, gyorsan, könnyen, kedvező áron kivitelezhető a beépítés.

A Rigips Blue Acoustic RF 12,5 építőlemez kiváló megoldás a kis szerkezeti vastagsággal készülő magas hanggátlású és tűzgátlású szerkezetek építéséhez. Kínálatunkban számos gipszkartonburkolat érhető el, kérdés esetén látogass el hozzánk és szaktanácsadó kollégáink segítenek a választásban.

 

A gipszkarton tetőtéri burkolat megépítése előtt a következőket érdemes ellenőrőzni:

  • A héjalás és az alatta lévő fólia épségben van-e
  • Száraz-e a tetőtér
  • Elbírja-e a födém az új terheket
  • Folytonos és elégséges-e a szarufák között elhelyezett hőszigetelés
  • Biztosított-e a hőszigetelés szellőzése (amennyiben szellőző szigetelés készül)
  • Megfelelő-e a tetőszerkezet állapota

 

A megfelelő hangszigetelés is elengedhetetlen

Az alacsony zajszint egy helyiségen belül a megfelelően kiválasztott hangszigetelő szerkezetekkel biztosítható, amelyek megakadályozzák a nemkívánatos zajok terjedését. Gondoltad volna, hogy előtétfalak alkalmazásával kis szerkezeti vastagsággal jelentős, akár 15 dB hangszigetelés-javulást lehet elérni?

A generációk egy háztartásban élése az eltérő életritmus miatt néha bosszúságot is okozhat, ám a kínálatunkban is megtalálható Rigips Blue Acoustic lakáselválasztó válaszfalak kiküszöbölik ezeket a kellemetlenségeket, és kitűnő hangszigetelést biztosítanak a mindennapokban.

 

A tetőtér beépítése reális megoldást jelenthet a terjeszkedésre, ár-érték arányban is nagyon jól járhat vele, de érdemes előzőleg alaposan felmérni a lehetőségeket.

Amennyiben további kérdése van, írjon nekünk weboldalunkon vagy látogasson el telephelyünkre személyesen!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>