Tippek laminált parketta vásárláshoz

Közzétéve Sep 6, 2019 kategória: Blog

Tippek laminált parketta vásárláshoz

Az otthon egyik legfontosabb dísze a padló. Az esztétikai funkciója mellett tágíthatja a teret, meleg vagy modern hangulatot teremthet. A legújabb és legkorszerűbb laminált padlóknak a mai rohanó világunkban, nemcsak trendinek kell lennie, hanem komoly igénybevételnek is meg kell megfelelnie.

Mindezen szempontok figyelembevételével dolgoztuk ki laminált burkolat katalógusunkat, mely ide kattintva érhető el.

Ha a laminált parketta vásárlása mellett tettük le voksunkat, akkor akad pár fontos szempont, melyet érdemes figyelembe venni a választás során. Blogcikkünkben bemutatjuk ezeket.

 

Kezdjük az elején: miért érdemes laminált parkettát választani otthonunkban?

  • kedvező áron elérhető
  • egyszerű a lerakása
  • ha megfelelő kopásállósággal rendelkező parkettát választunk, akkor tartós megoldást kínál
  • szép esztétikai megjelenésű, otthonos hangulatot termet

 

Most pedig lássuk, milyen szempontokat tartsunk szem előtt a laminált parketta vásárlás során:

 

Kopásállóság

A kopásállóság hosszú távon egy igen fontos mutató. A nagy igénybevételű helyiségekben a magasabb kopásállóságú osztályba tartozó termékek közül érdemes választanunk, míg péládul a hálószobában elegendő lehet egy középkategóriás termék is. Irodahelyiségbe vagy konyhába, ahol komolyabb súrolásnak van kitéve a felület, mindenképpen a legmagasabb, AC4 illetve AC5 besorolású parketta ajánlott.

 

Padlófűtés

Ma már nem lehetetlen, ha lakásunkban egy időben szeretnénk a padlófűtés, és a laminált burkolatok melegségét élvezni. Csak arra kell ügyelnünk, hogy a csomagoláson is fel legyen tüntetve a logó, mely a burkolólapok alkalmasságát jelölik. Ha padlófűtést és a laminált burkolatot szeretnénk kombinálni, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a hatékony hőátadás érdekében burkolat alá kerülő lépéshangszigetelő lapok is külön erre a célra alkalmasnak kell hogy legyenek.

 

Méret

Bár szemre megegyeznek, a valóságban azonban kismértékben különböznek egymástól a lapok méretei. Ez a fektetésnél kevésbé fontos, azonban az anyagigény meghatározásakor annál lényegesebb tényező. Mivel a burkolás során igazodni kell a falsarkokhoz, ferde falsíkokhoz, és egyéb kikerülendő tárgyakhoz, ezért mindig rátartással, min. 10-15 % plusz burkolóanyaggal érdemes számolni a parketta rendelésekor.

 

Szín és mintázat

A szakmai szempontokat követően térjünk át az esztétikai megjelenésre. Köztudott, hogy a laminált parketta színe és mintázata nagyban befolyásolja térérzetünket. A világos, natúr jellegű darabok optikailag növelik a helyiséget, míg a sötétebb változatok összenyomják, kicsinyítik azt. Ebből kifolyólag a sötétebb árnyalatokat nagy térben érdemes használni, míg a világos színű parketta bárhol megállja a helyét. A lényeg, hogy harmóniában legyen a padló színe a helység környezetével.

 

Milyen laminált parketta való otthonunk egyes helyiségeibe?

Ahogy már korábban írtuk, a kevésbé igénybevett helységekben, mint például a háló- vagy gyerekszoba érdemes alacsonyabb kopásállóságú laminált padlót választani.

Ugyanakkor a nappaliba és konyhába, ahol már a mindennapok során nagyobb az igénybevétel javasolt magas kopásállósággal rendelkező parkettát választanunk.

A laminált parketta lerakása során pedig javasolt minden korábbi padlóburkolatot megfelelően eltávolítani, és teljesen sík, víz- és pormentes, sima aljzatra fektetni a padlót.

 

A CSEPREGI Építőanyag Szakkereskedésben burkolatok széles választékát kínáljuk! Tekintse meg termékkínálatunkat weboldalunkon vagy telephelyünkön.

Ha szakmai segítségre vagy tanácsra lenne szüksége, akkor pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>