Vízszigetelési tippek a tartósabb fürdőszobáért

Közzétéve Jul 24, 2019 kategória: Blog

Vízszigetelési tippek a tartósabb fürdőszobáért

A fürdőszoba az egyik leginkább igénybevett helyiség otthonukban.
A rendszeres fürdés/zuhanyzás, kicsapódó víz és pára könnyedén átszivároghat a fuga hajszálrepedésein, mely hosszú távon komoly problémákhoz vezethet. Érdemes megelőzni a bajt és kenhető vízszigetelést alkalmazni a fürdőszobában.

 

Fontos a védelem

A fürdők szigetelése mindenképp kötelező főként, ha a vizes helyiség alatt lakott terek vannak.

A vizes problémákat könnyedén megelőzhetjük kenhető vízszigetelő anyag felhordásával. Ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően egy zárt szigetelés jön létre az adott felületen, mely hatásos védelmet nyújt a víz ellen. A száradást követően a szigetelés közvetlenül burkolható flexibilis ragasztóhabarccsal.

Előfordulhat, hogy a fürdőkádnál vagy a zuhanyzónál szilikon tömítéssel lett kialakítva a védelmi vonal, amely egy idő után nem nyújt kellő védelmet a víz beszivárgása ellen. Ezért javasolt a bukólapok esetében is a kenhető vízszigetelés kialakítása.

 

Mire érdemes odafigyelni a vízszigetelés során?

  • Az alapfelületeknek mindenképp ki kell száradnia, mivel nedves felületen nem lesz kellő tapadás, így a tartós eredmény elmarad. Emellett pedig fontos a vízszigetelést megelőzően az adott felület alapozása, mely szintén hozzájárul a megfelelő tapadáshoz.
  • A szakszerű kivitelezés épp oly fontos, mint a megfelelő vízszigetelő anyagok használata, ezért a szigetelőanyag felhordását javasolt szakemberre bízni.
  • A rendszer kiegészítők használata is fontos a tartósság tekintetében. A fal- és padlócsatlakozásoknál hajlaterősítő szalagot, a pozitív és negatív sarkokban külső és belső sarkokat javasolt elhelyezni.
  • A munkálatok során fontos a megfelelő sorrend is, ezért érdemes először a függőleges felületeket elkészíteni.
  • Ha végeztünk a munkálatokkal, akkor időnként javasolt végignézni a teljes zuhanyzót és fürdőkádat, hogy lássuk, hol tud elszivárogni a víz. Ha pedig rést találunk nem szabad halogatni a vízszigetelés javítását.

 

A CSEPREGI Építőanyag Szakkereskedésben vízszigetelő anyagok széles választékát kínáljuk! Tekintse meg termékkínálatunkatweboldalunkon vagy telephelyünkön.
Kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>