Profilok

Hirlevél
Feliratkozom Leiratkozom

Elérhetőség:

Telephely
7090 Tamási, Szabadság u 92/A
Ügyvezető:
Csepregi Ferenc
Székhely:
7090 Tamási, Szabadság u 92/A
Telefon:
+36 74 471 157
Tel/Fax:
74/ 470-715
E-mail:
info@csepregi.hu


Hírek


Kerakoll Antigelo

<<< Vissza
 
2013.11.26

Kloridmentes fagyásgátló adalékanyag, mely alacsony hőmérsékleten felgyorsítja a kötési és keményedési időt, és hidraulikus kötőanyagokkal biztosítja a betonban, habarcsokban és cementes ragasztóanyagokban a speciális ezotermikus reakció kialakulását az alacsony környezeti hőmérséklet kompenzálására. Reaktív ásványi sók keveréke hat a víz-cement keverékre, azonnali hidratációs hőt fejleszt, ami biztosítja az +5 °C alatti használatot, amely a cementes keverékek használatának minimális hőmérséklete.

Kerakoll Antigelo kloridmentes fagyásgátló adalékanyag

 
Alacsony hőmérsékleten a vegyi folyamatok lelassulnak, így lelassul a cement kötése is. Már + 5–6 ºC-os hideg időben a cement alapú anyagok bedolgozhatósága romlik, szilárdulásuk erősen lelassul, 50-70 százaléka a 20 ºC-on elérhető szilárdságnak. Fagypont körüli hőmérsékleten pedig a kötés és a szilárdulás gyakorlatilag leáll.

Az építőiparban azonban teljesíteni kell a vállalt határidőket. Mit kell tehát tennünk?

Figyelmükbe ajánljuk a Kerakoll ANTIGELO nevü termékét, mely kloridmentes fagyásgátló adalékanyag beton, cementhabarcsok és cementes ragasztóanyagok alacsony hőmérsékletű felhasználásához.. Alacsony hőmérsékleten felgyorsítja a kötési és keményedési időt, és hidraulikus kötőanyagokkal biztosítja a betonban, habarcsokban és cementes ragasztóanyagokban a speciális ezotermikus reakció kialakulását az alacsony környezeti hőmérséklet kompenzálására. Reaktív ásványi sók keveréke hat a víz-cement keverékre, azonnali hidratációs hőt fejleszt, ami biztosítja az +5 °C alatti használatot, amely a cementes keverékek használatának minimális hőmérséklete.

Az Antigelo -t a porba kell belerakni, majd ezt a keveréket bekeverni vízzel:

cementes keverékek: ≈ 1 - 2 kg anyag minden 100 kg kötőanyagra
módosított cementes ragasztó: ≈ 200 g / 25 kg zsák
cementes ragasztó: ≈ 100 g / 25 kg zsák
cementhabarcs: ≈ 100 g / 25 kg zsák

Az Antigelo használatával a nyomószilárdság legalább 30%-kal növekszik 3 nap után!

A termék akkor működő, ha van akkora hőmérséklet, hogy a kötés beinduljon, ekkor viszont, ha a következő 24 órában a hőmérséklet  -10 fok alatt marad, akkor a kötés tökéletesen megvalósul.

A keverővíz legyen meleg (ne forró), de legalább 10 fok hőmérsékletű.

A termék egy kg-os kiszerelésben kapható, mely kb. 5 zsák csemperagasztóhoz elegendő.

 

Bisnode tanusitvany