Árnyékolási tippek és árnyékolótrendek

Közzétéve Aug 13, 2019 kategória: Blog

Árnyékolási tippek és árnyékolótrendek

A nyári kánikulában a nem megfelelően szigetelt otthonok könnyedén átmelegedhetnek, ráadásul az is előfordulhat, hogy a kevésbé korszerű nyílászárókon keresztül beáramlik a hő.
Napjainkban azonban számos olyan megoldás létezik, mellyel hatékonyan csökkenthető a meleg otthonunkban.

 

Az árnyékolástechnikai elemek széles palettáján egyaránt megtalálhatók a hagyományos eszközök és az új, innovatív darabok is.
Íme, az idei év trendjei az árnyékolás terén:

 

Vintage spaletta

A klasszikus spaletta régre nyúlik vissza, használatával rendkívül autentikus megjelenést kölcsönözhetünk otthonunknak. Fenntarthatósági szempontból előnyös a használatuk, mivel a régi, elhasználódott spaletták felújításával egyszerűen felújíthatók és újrahasználhatók. Mindemellett a forró nyári napokon megfelelően képesek felfogni a tűző nap sugarait, így garantálható a kellemes hőmérséklet otthonunkban.

 

Bambuszredőnyök

Ha a természet közeli megoldások hívei vagyunk, akkor a bambusz remek megoldást jelent az árnyékolásra is. A bambuszból készült rolók általában a klasszikus stílusú római redőnyök mintájára készülnek. Ha árnyékolóként alkalmazzuk, akkor a bambuszszálak között sejtelmesen áramlik be a fény, amely így otthonos, meleg hangulatot áraszt. A természetes anyagból készült bambuszredőnyök ráadásul több színben is elérhetők.

 

Innovatív rendszerek

Napjainkban az újonnan épült otthonok legtöbbje rendelkezik már integrált vezérlőrendszerrel, amelynek segítségével az okosotthonok elemeit külön-külön, és egymással összhangban is működtetni lehet. Ebbe az intelligens rendszerbe telepíthetők árnyékolók is, amelyek egy egyszerű programozást követően automatizálva működhetnek. Az okosárnyékolók lényege, hogy szenzoraik érzékelik a külső és a belső hőmérsékletet, így automatikusan képesek leengedni magukat, megakadályozva azt, hogy a meleg a nyílászárókon keresztül a helyiségbe kússzon.

 

Árnyékolás terén megkülönböztetünk beltéri és kültéri árnyékoló megoldásokat.

 

Beltéri árnyékolók

Az egyik legnépszerűbb beltéri árnyokoló megoldás a sötétítő függöny, mely egyszerűen beszerezhető és felszerelhető. Emellett alkalmazhatunk reluxát, rolettát és szalagfüggönyt is, melyekkel könnyedén állítható a helyiségbe jutó fény mennyisége.

 

Kültéri árnyékolók

Érdemes otthonunkban napernyőket, rolókat és különböző árnyékoló eszközöket felszerelni, hogy kellően védekezzünk az erős napsugarak ellen.

Népszerű kültéri árnyékoló megoldásnak számít ablak síkjára szerelhető árnyékoló, mivel ez utólag is felszerelhető. Ide tartoznak a redőnyök, a vásznas és lamellás árnyékolók, valamint a napjainkban igen népszerű spaletták is. Természetesen ezek közül a legnépszerűbb árnyékoló eszköz a redőny, mely télen és nyáron is hatékony védelmet biztosít.

Mint látható, számos lehetőség és megoldás létezik, mellyel energiát spórolhatunk és kellemes hőmérsékletet biztosíthatunk otthonunkban.

 

További kérdés esetén forduljanak bizalommal kollégáinkhoz!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>