Az idei év kert trendjei

Közzétéve Aug 13, 2019 kategória: Blog

Az idei év kert trendjei

Milyen stílusirányzatok és megoldások jellemzik az idei évben a kerteket?

Blogcikkünkben összegyűjtöttük 2019 legnépszerűbb trendjeit!

 

Egzotikus, szárazságtűrő növények megjelenése

A forró és száraz nyári időjárásnak köszönhetően a kertekben egyre inkább megjelennek olyan növények, melyek jól bírják a szélsőséges időjárási körülményeket. Így ültethetünk kertünkbe például kék iringót, szamárkenyeret vagy bogáncsot is.

Ha azonban látványosabbá tennénk a kertünk megjelenését, akkor ültessünk egzotikus növényeket, melynek formás levelei, vastag törzsei és egyedi színei biztosan feldobják a kertet.

Amennyiben kicsi a kert otthonunkban, de sok növényt szeretnénk a közelünkben tudni, akkor érdemes függőleges kert kiépítésében gondolkodni.

 

A kert a lazítás helyszíne

Napjainkban népszerű a „slow living” életérzés, mely a kerti trendekben is megjelenik. A kert egyre inkább a feltöltődés és kikapcsolódás helyszínévé válik, így fontos, hogy minél otthonosabb stílusú megjelenést kölcsönözzünk kertünknek.

Erre remek megoldás a különböző designos burkolólapok, vagy a színes, kortárs bútorok alkalmazása. Alakítsunk ki kertünkben egy pihenősarkot, ami teljesen alkalmas a pihenésre, olvasásra és feltöltődésre. Érdemes hangsúlyt fektetni az érzékekre ható tényezőkre is, mint a színek, illatok és formák.

 

Letisztult formák

Kerti bútorok tekintetében idén hódítanak a letisztult, egyenes vonalakkal ellátott bútorok, melyben a fókusz a kényelmen és a funkcionalitásban van. Az idei év legnépszerűbb színei a kert tekintetében a halványszürke, világos homok és fehér. Ezzel szemben, ha kerti kiegészítőkről van szó, akkor érdemes élénkebb színeket választani, valamint bátran alkalmazzunk különböző anyagú és mintájú dekorációkat.

 

Új típusú árnyékoló megoldások

Ha igazán stílusos kertre vágyunk, akkor a legapróbb részletekre is érdemes figyelni, mint például az árnyékolás. Az idei trendekben a napernyők közül az oldalkaros változat hódít, valamint népszerűek még a szabadon álló pavilonok, amik állhatnak önállóan és kapcsolódhatnak a ház falához is.

 

Kerítés újragondolva

A kerítés legfőbb funkciója a védelem, azonban az aktuális trendekben a kerítés új szerepet kap. Egyre több virággal díszített kerítés jelenik meg, legtöbbször kúszó-mászó növényekkel futtatják be őket a gyönyörű látványért. Az idei év nagy trendje a futórózsa, mely remek megoldást kínál a kerítés dekorálására.

 

Ha kérdései lennének a kerti teendőkkel vagy kertépítéssel kapcsolatban, akkor keresse tanácsadóinkat telephelyünkön, vagy itt a weboldalunkon!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>