Fahatású padlólapok vs. laminált padlók – melyiket érdemes választani?

Közzétéve Feb 18, 2019 kategória: Blog

Fahatású padlólapok vs. laminált padlók – melyiket érdemes választani?

Építkezés vagy lakásfelújítás előtt komoly dilemmát okozhat a megfelelő burkolat megtalálása. Több kérdés, illetve tévhit is kering a fahatású és a laminált padlókkal kapcsolatban, ezért blogcikkünkben bemutatjuk a főbb különbségeket a két anyag között.

A laminált padlóról röviden

A laminált padló még a nyolcvanas évek vége felé került forgalomba, mely préselt fából előállított hőre keményedő műgyantákkal impregnált padlóburkolásra alkalmas anyag.
Az eredeti fa vagy laminált parketta természetessége vitathatatlan, azonban akadhatnak olyan helyiségek akár egy családi házban, akár egy kisebb lakásban, ahol a felülete miatt nem célszerű alkalmazni. Ilyen lehet például a konyha, a fürdőszoba vagy épp a kandalló környéke. Továbbá néhány tulajdonságának köszönhetően hosszú távú használata esetén előfordulhat, hogy nagyobb odafigyelést és ápolást igényel. Így a burkolat választás során érdemes mérlegelni milyen helyiségbe keresünk padlólapot, és hosszú távon milyen funkciókat kell ellátnia.

Mit kell tudni a fahatású padlólapról?

Jó pár évvel ezelőtt a burkolatgyártó cégek elkezdtek megszólalásig hasonlító fahatású padlólapokat gyártani. Ezek a lapok az anyagukból fakadóan kemények, felületük pedig kevésbé sérülékeny.
Ennek köszönhetően azokba a helyiségekbe, ahova a parketta eddig szóba sem jöhetett, lehetőség nyílt fa hatású, de mégis kőporcelán burkolatot fektetni. A fahatású padlólapok így már a fürdőszoba padlótól, a falburkolaton át, egészen a teraszokig alkalmazható.


Milyen előnyei vannak a fahatású padlólapnak?

  • Anyagából adódóan semmilyen kár nem éri a lapot, amennyiben rácsöppen valami a felületére, esetleg egy nehezebb tárgy esik rá.
  • A fagyálló, gress alapanyagú lapokat nyugodt szívvel lehet tenni teraszokra is, mivel ellenáll az időjárás viszontagságainak.
  • Léteznek csúszásmentes felülettel ellátott burkolatok is, hiszen a biztonság minden esetben fontos.
  • A különböző kopásállóságnak köszönhetően nagy forgalmú helyeken, mint például éttermek, kávézók, irodák ízléses burkolatává válhat.
  • Fontos szempont még a könnyű tisztíthatóság, mivel ellenáll a vegyszereknek és a napi rendszeres takarítás sem jelent gondot.

Ismerje meg burkolataink széles választékát és látogasson el megújult bemutatótermünkbe, vagy írjon nekünk!


Ossza meg Ön is
*/ ?>