Így varázsolj karácsonyi hangulatot az otthonodba

Közzétéve dec 13, 2019 kategória: Blog

Így varázsolj karácsonyi hangulatot az otthonodba

Már javában tart az adventi várakozás időszaka, ami azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony. Alábbi cikkünkben egyszerű, ám nagyszerű ötleteket gyűjtöttünk össze, melyekkel csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk otthonunkban.

 

Ünnepi fények kint és bent

A karácsony melegségét rendkívül jól szimbolizálják a kandallók és a különböző égősorok. Amennyiben nincs lehetőségünk egy igazi kandalló melegségét a közelünkben érezni, szerezzünk be egy látványkandallót, aminek üzemeltetéséhez kéményre sincs szükségünk. Bár az eszköz hőt nem ad le, a hangulatot ugyanúgy megteremtheti számunkra az ünnepi készülődéshez. Ha kandallótól függetlenül szeretnénk a karácsony melegét átérezni otthonunkban, akkor dobjuk fel a nappalit vagy a hálószobát egy hangulatos égősorral.

 

A ház külső dekorációja során legyünk rendkívül körültekintőek, ugyanis a rosszul megválasztott, silány minőségű kültéri LED füzérek igazán komoly problémákat okozhatnak. Amennyiben zárlatosak lesznek, akár az egész ház villanyvezetékét is tönkretehetik. Éppen javasoljuk, hogy csak megbízható forrásból származó, CE-jelöléssel ellátott, biztonságtechnikai szempontból is bevizsgált darabokat vásároljunk.

 

Meghitt beltéri dekoráció a valódi hangulatért

Bár még a karácsonyfaállításig van időn, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük elkészíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk az idén és válasszunk ezzel harmonizáló kiegészítőket.
Milyen dekorációk jöhetnek szóba? A bejárati ajtóra tegyünk például egy kopogtatót, az asztal közepére adventi koszorút, a polcokra pedig kis karácsonyi kiegészítőket ízlésünk szerint. Választhatunk klasszikus, bordó-arany dekorációs elemeket ugyanakkor, ha a téli havas tájat szeretnénk viszontlátni otthonunkban, akkor az elegáns fehér-szürke színek kombinációját javasoljuk. Bátran kísérletezzünk akár saját kezűleg készíthető díszekkel is.

A látvány mellet legyenek hangsúlyosak az illatok is! A karácsony szerves részét képezi a fahéj, a mézeskalácsfűszerkeverék, vagy éppen a vanília illata. Ezen illatok használatával számos érzékszervünkre hathatunk, így valóban átjárhat minket a karácsony meghitt hangulata.

 

Puha párnák és takarók a bekuckózáshoz

Az adventi készülődés során érdemes télies hangulatú, igazán puha és meleg párnákat és pokrócokat használnunk, amibe esténként olvasgatás vagy tévénézés közben be tudjuk bugyolálni magunkat. A színek ebben az esetben is harmonizáljanak minden más kiegészítővel, a klasszikus téli motívumok mellett azonban most fektessünk nagy hangsúlyt a tapintásra is. Minél puhább anyagú darabokat választunk, annál jobb!

 

Döntsünk bárhogyan is, a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel készüljünk az ünnepekre. Teremtsünk békét, harmóniát otthonunkba egy csipetnyi varázslattal, és hagyjuk, hogy átjárjon bennünket a karácsony semmi máshoz nem hasonlítható hangulata.

 

A CSEPREGI Építőanyag Szakkereskedés ezúton is békés és boldog ünnepeket kíván!

 

Ossza meg Ön is