Praktikus tanácsok a fürdőszoba felújításhoz

Közzétéve May 13, 2019 kategória: Blog

Praktikus tanácsok a fürdőszoba felújításhoz

A fürdőszoba kialakítása során a dizájn mellett a praktikusságra és a használhatóságra is érdemes figyelni. Ha éppen fürdőszoba felújítás előtt álltok, akkor adunk néhány hasznos tippet, melyet jó, ha szem előtt tartotok!

 

Funkcionalitás és praktikusság

Amikor elkezdjük tervezni a fürdőszobát, először a design elemek és kiegészítők jutnak eszünkbe, mint a csempe színe, a fürdőkád vagy zuhanyzó formája vagy épp a világítás. Ugyanakkor fontos, hogy a fürdőszobai berendezések az esztétikum mellett jól funkcionáljanak, könnyen megközelíthetőek és persze praktikusak is legyenek. Különösen a kisebb helyiség esetében érdemes minél helytakarékosabb és praktikusabb megoldásokban gondolkozni.

 

Burkolatválasztási tanácsok

Burkolatválasztás során érdemes végiggondolni néhány dolgot. Kisméretű fürdőszobába nem ajánlott nagy lapokat venni, továbbá a sötét színű burkolat sem bizonyul túl jó választásnak. Nagyobb fürdőbe ugyanakkor nagyobb lapot is tehetünk, így optikailag szép és elegáns végeredményt kapunk. Továbbá fontos, hogy olyan burkolatot válasszunk, mely tartós, nem csúszik és könnyen takarítható a mindennapokban.

 

Fontos a minőség

Ha fürdőszobánkban alacsony minőségű termékeket használunk, akkor azok igen hamar tönkre mehetnek. Ilyen például egy pár hónap alatt meghibásodott csaptelep, egy rossz minőségű kád megrepedése, szifon, vagy sarokszelep csöpögés. Tehát az alacsony minőségű termékek élettartama igen alacsony. Így az olcsóbb termékek hosszútávon drágábbak is lehetnek, mint egy megfelelően kiválasztott, jó minőségű termék.

 

Világítástervezés

A fürdőszoba világításának egyszerre több szempontnak is meg kell felelnie, hiszen megfelelő fényt kell, hogy biztosítson a sminkeléshez, borotválkozáshoz, valamint fontos, hogy a kellemes hangulatvilágítás hozzájárul a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez. A világítás megtervezése során a mennyezeti fényforrások mellett érdemes a tükör feletti világításra is gondolni. Utóbbi esetben a legjobb hatást akkor érjük el, ha a tükör mindkét oldalán szemmagasságban helyezünk el két lámpát.

 

Összhatás és kiegészítők

A fürdőszoba felújítása során fontos, hogy a kiválasztott bútorok és kiegészítők harmonizáljanak egymással. Ugyanis lehet, hogy a kinézett kád, mosdókagyló, csempe és a fürdőszobaszekrény külön-külön stílusos, azonban minden berendezéssel együtt borzasztóan néz ki. Továbbá ha már felújításra adtuk a fejünket, akkor érdemes a kiegészítőkre is nagy figyelmet szentelni. Egy új törölköző, szappantartó, tükör vagy éppen fürdőszoba szőnyeg könnyedén feldobhatja a fürdőszobánk megjelenését.

 

A CSEPREGI Építőanyag Szakkereskedésben fürdőszobai berendezések és kiegészítők széles választékát kínáljuk! Tekintse meg termékkínálatunkat weboldalunkon vagy telephelyünkön.

Ha szakmai segítségre vagy tanácsra lenne szüksége, akkor pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ossza meg Ön is
*/ ?>