Ragasztástechnikai útmutató

Közzétéve Jan 17, 2019 kategória: Blog

Ragasztástechnikai útmutató

Legyen szó építkezésről vagy lakásfelújításról, a ragasztás folyamata mindkettő esetben fontos szerepet kap. Az építőipari ragasztókra ráadásul egyre nagyobb mennyiségben van szükség, mivel egyre több problémára jelentenek hatékony megoldást.

Ahhoz, hogy a eredményesen végezzük el a kötési munkálatokat, eltérő ragasztási technológiát kell alkalmazni a különféle szerkezeti anyagokhoz. Az sem mindegy, hogy egyes burkolóanyagok, fémek, üvegek vagy éppen műanyagok kötése során milyen állagú ragasztóanyagot használunk, hiszen a folyékony és a szilárd ragasztók, valamint a ragasztópaszták más-más tulajdonságokkal és más-más kémiai reakciót kiváltva működnek.

Ragasztástechnikai katalógusunk széles termékválasztékot biztosít mind az előkészítés, mind a ragasztás, mind a fugázás tevékenységeihez és segítséget nyújt a beton alapozásától egészen a leburkolt helyiség szilikonozásáig.

 

Előkészítés

Az előkészítés az egyik legfontosabb lépése az alapozás. Az alapozás segíti a ragasztó megtapadását, valamint az alapozó a beton vagy vakolat felső rétegébe szívódva egyenletes nedvszívást biztosít. Ahhoz, hogy a burkolni kívánt felület hosszú élettartamú legyen, nem elég a megfelelő burkolat, fontos a burkolatragasztó kiválasztására is figyelni.
A katalógusban a kenhető vízszigeteléshez és az aljzatkiegyenlítéshez is számos terméket találhatunk.

 

Ragasztás

Ragasztótechnikai katalógus széles választékban mutatja be a burkolat-, kerámiaburkolat- és csemperagasztókat.

A ragasztás során rendkívül fontos, hogy a ragasztási felület legyen egységes, homogén szerkezetű, egyenletes felszínű, por-, kosz-, zsír-, olaj- és egyéb szennyeződésektől mentes.
Csemperagasztók esetében a termékleírásban gyakran szerepel flexibilis és fagyálló szó. Egy fagyálló csemperagasztó esetében ez azt jelenti, hogy a lapok nem jönnek fel, nem repedeznek, míg burkolólapok esetében 3 térfogat százalékot jelent a nedvességfelvétel szempontjából. A flexibilis ragasztó extrém hőingadozást is elvisel minimális idő leforgása alatt. A nagyobb méretű lapokat érdemes fokozottan flexibilis ragasztóba fektetni.

 

Fugázás

A fuga kiválasztásnál fontos a körültekintőség. Az esztétika és design mellett fontos a funkcionalitásra is figyelni. Érdemes tudni, hogy flexibilis ragasztó használata esetén szintén flexibilis fugázóanyagot ajánlott választani. Normál csemperagasztó esetén azonban elég a hagyományos fugaanyag. Továbbá azt is fontos figyelembe venni, hogy a fugázás folyamata csak a burkolat alatti csemperagasztó réteg kiszáradása után kezdhető meg. A száradási időt pedig jelentősen befolyásolják az építéshelyi körülmények, illetve a ragasztó és a lap szívóképessége is.

Nézze meg ragasztástechnikai termékkatalógusunkat!

Kérdés esetén írjon nekünk vagy keresse munkatársainkat!

 
Ossza meg Ön is
*/ ?>