Honeywell

Honeywell

 

 

Fűtési rendszerek esetén fontos szempontnak tartjuk a szabályozást. Ennek jelentősége, hogy a rendszer ne csak jól, hanem a lehető leggazdaságosabban működjön.

A Honeywell szobatermosztátok széles palettáját tárja elénk, analóg, programozható és rádiófrekvenciás kivitelben. Készülékeik (típustól függően) kazánt, zónaszelepet, keringető szivattyút, termoelektromos működtetőt, elektromos fűtőkészüléket kapcsolhatnak, fűtési, illetve hűtési rendszerekben.Egyes rendszerek bővíthetők, akár négy zónás fűtési rendszer kialakítására is alkalmasak.

A 2006 elejétől forgalmazzák CM sorozatú termosztátjaikat, melyet mára a prémium kategóriáig fejlesztettek,amely már magyar nyelvű interaktív menüvel, extra méretű kijelzővel és Fuzzy logikát alkalmazó kifinomult öntanuló szabályozó algoritmussal rendelkezik.

 

Mechanikus működési elvű „tekerős” termosztátjaik, gáztöltetű érzékelőelemmel:

 

A T4360/T6360 típusú helyiség termosztátokat fűtő, hűtő vagy átkapcsolható fűtő/hűtő rendszerekben kazánok, gázszelepek, fűtési keringtető szivattyúk, mágneskapcsolók és zónaszelepek működtetésére tervezték.
A T4360 egyáramkörös bekapcsoló illetve a T6360 típusok egyáramkörös váltóérintkezője ohmos terhelés esetén 10 A-ig, induktív terhelés esetén 3 A-ig terhelhető.
Nagy áramfelvételű készülékek közvetlen működtetésére, 16 A-es (ohmos) terhelőáram kapcsolására alkalmas termosztát is kapható. A helyiség termosztát család széles funkcióválasztékkal készül.
DT200 digitális helyiséghőmérséklet-termosztátot önálló épületek automatikus fűtés szabályozására fejlesztették ki. A készülék olyan rendszerekben alkalmazható, melyekben igény lehet kombi-, olaj-, illetve gázkazán, keringtető szivattyú, termikus szelepműködtető, zónaszelep, valamint elektromos fűtés szabályozására. A DT200 digitális helyiséghőmérséklet-termosztát kezelése egyszerű, nagy digitális kijelzőjén a hőmérsékletértékek jól leolvashatók.

 

A CM sorozatú heti időprogrammal ellátott szobatermosztátok

 

A CM907-es Prémium termosztátot azoknak ajánljuk, akik nem hajlandóak pár ezer Forintért kompromisszumokat kötni és a piacon kapható egyik legjobb, legtöbb szolgáltatást nyújtó termosztátot szeretnék megfizethető áron megvásárolni.
A CM707-es termosztát optimális ár/érték arányával tökéletes választás mindazoknak, akik egy a legszükségesebb kényelmi funkciókkal felszerelt, kedvező árú, minőségi termosztátot szeretnének vásárolni.
A CM507-es termosztát azoknak jelent ideális választást, akik a minőségből nem engednek, de a kedvező ár érdekében hajlandóak lemondani számos kényelmi funkcióról.

 

Honeywell vezeték nélküli szobatermosztátok, RF megoldások :

 

Tekerős RF termosztát ( HCW80)
Egyszerű, időprogram nélküli „tekerős” RF szobatermosztát, alapjel állítási lehetőséggel. Időprogrammal nem rendelkezik, telepítése esetén minden hőmérsékleti alapjel változtatást manuálisan kell végrehajtani. Visszajelző LED, kommunikációs frekvencia: 868 MHz. Alkalmazható kazánvezérlésre, zónaszelep vezérlésre, elektromos fűtés vezérlésére. Előre konfigurált készlet: Y6630D1009, mely tartalmazza a termosztátot és az RF relés kapcsoló egységet ( R6660D1009) .Az egységek gyárilag összehangoltak az RF kapcsoló egységgel, biztosítva így a plug&play üzembehelyezést.

Programozható RF termosztát (CM927RF)
Heti időprogrammal rendelkező készülék, naponta 6 időszakra bontható programozási lehetőséggel. Elég egyszer beírni a heti programot és a termosztát ennek megfelelően állítja be a kívánt hőmérsékleti értékeket a nap minden szakában ! Különlegesen nagy méretű kijelző, kék színű háttérvilágítással. A kijelzőn a hőmérsékleti értéktől kezdve a kazán visszajelzésig minden fontos információ látható. Programozást segítő extra funkció gombok: napmásoló gomb, OK gomb, szabadság, vendégség, szabadnap gomb. Az Optimum Start opció egy olyan fejlett szolgáltatás, aminek segítségével az optimális hőmérsékleti értékek a kívánt időre érhetők el.
Előre konfigurált készlet: CMT927A1064, mely tartalmazza a termosztátot és az RF relés kapcsolóegységet (R6660D1009) is.

Programozható, kétzónás RF termosztát (CM67Z)
Két egymástól független fűtési zónának képes időprogramot biztosítani. Az a zóna, melyben a termosztát lett felszerelve, a termosztát belső hőmérséklet érzékelője alapján is szabályozható, a másik zónában biztosítani kell RF hőmérséklet érzékelőt (HCW80) a zóna hőmérsékleti adatának begyűjtéséhez. 7-napos fűtési program, napi 6 egyedileg beállítható hőmérsékleti szint 6 különböző hőmérséklet (5 °C és 35 °C között), szabadság funkció-gomb, vendégség funkció-gomb, automatikus átállás téli/nyári időszámításra.

Kommunikációs frekvencia: 868 Mhz
Előre konfigurált készlet: YZ667A1086 és YZ667A1078 mely tartalmazza a termosztátot, 3 illetve 5 RF radiátor szabályzót (HR80) és az RF relés kapcsolóegységet is.

RF keverőszelep vezérlő (HM 80)
Fűtési/hűtési zónák rádiófrekvenciás keverőszelep vezélője. A vezérlést az aktuális helyiséghőmérséklet és az alapjel különbsége alapján végzi, fuzzy logika alapú vezérléssel. Alapesetben a keverőszelep vezérlő (HM80) a szelep pozícióját az RF termosztáttól (CM67RFMV ) kapott helyiség hőmérsékleti jel és a beállított alapjel különbsége alapján állítja be, az előremenő vízhőmérséklet érzékelő ( T7414C1012) beépítésével a szabályzás még pontosabb lesz. Az egység szivattyú vezérlő kimenettel ellátva.

 

HOMETRONIC rendszer

 

A HCM200D központi egység:
A Honeywell szobatermosztátok új generációja már az épület hűtési, fűtési, biztonságtechikai és kényelmi funkcióit egyaránt szabályozza. Nagy előny, hogy a zónák szabályozása, illetve minden előre programozott érték változtatása egyetlen központi kezelőszervről, központi egységről (HCM200D) történik! Akár 16 fűtési vagy hűtési zóna is külön időprogrammal rendelkezhet. Akár zónánként is megoldható a páralecsapódás elleni védelem. Ezek a készülékek szinte minden, a felhasználó által megálmodott feladatot képesek teljesíteni, a távirányítós napellenzőktől, a jelenlét szimulációig. A napnyugta, napkelte funkcióval ellátott redőnymozgatástól, a szélerősség érzékelő által szabályozott árnyékoló mozgatásig. Megoldható a riasztó rendszer illesztése az RF rendszerbe, riasztás esetén egyedi műveleti csoportok aktiválása (pl. redőny fel, lámpák fel, kutyák kifutóajtajának nyitása, stb.)

Modulok, érzékelők: Roló vezélő modul (HA30), napfény modul (HB05 és HB15), szélérzékelő (HWS40), ajtónyitás érzékelő (HAC30), szíjhajtás (HA70), helyiség hőmérséklet érzékelő (HCF82), fényerő szabályzó (HD30), távirányító (HRD20), dugalj kapcsoló (HSD20), kapcsoló modul (HS30), univerzális illesztő modul (HX10)

A növekvő komfortigény, az RF készülékek árainak csökkenése miatt egyre nagyobb az érdeklődés az előbb említett RF megoldások iránt. Mindezen tényezők megjelenése, erősödése jelentős fellendülést ígér a vezeték nélküli szabályzási megoldások piacán.

Ossza meg Ön is
*/ ?>