Saunier Duval

Saunier Duval

A közel száz éves céget Charles Saunier és Maurice Duval alapította 1907-ben, amely napjainkra Európa vezető márkáinak egyikévé nőtte ki magát évi 800 ezer darabot meghaladó gyártási kapacitásával. Központi fűtésre és meleg víz ellátásra tervezett kazánjaik kéményes vagy zárt égésterű formában kerülhetnek beépítésre.

Első kondenzációs kazánjai a 80-as évek második felében jelentek meg Európában.

A hagyományos kazánokhoz viszonyított számos előnyük közül csak az alábbi három legfőbb, hogy:

  • biztonságosabb
  • energiatakarékosabb 
  • kevésbé szennyezi a környezetet 

Ezek a kondenzációs kazánok ventilátoros, zárt égésterű készülékek, tömör égéstermék elvezető rendszerrel, így helyiség levegőjét nem használják el, abba égéstermék nem kerülhet, tehát baleseti-, egészségügyi szempontból rendszerüknél fogva teljesen biztonságosak.

A kazán kiválasztásnál ma már alapvetően a HMV igények minél magasabb fokú kielégítése. Ennek alapján a Saunier Duval fali kondenzációs gázkazánjait alapvetően az alábbi három csoportba soroljuk:

  • gázkazán fűtésre + indirekt fűtésű tároló
  • tárolós fali gázkazán
  • átfolyós rendszerű kombi gázkazán

A Saunier Duval tároló választéka: 75, 100, 150 literes fali és 100, 120, 150,160 és 200 literes álló tárolóból áll. Ezen belül is elsősorban a nagy hőcserélő felülettel rendelkező SD 120 NSC és SD160 NSC álló tárolók alkalmazását ajánlják, mert ezeknél a HMV előállítás során is jelentős mérvű kondenzációval, azaz igen jó hatásfokkal számolhatunk.

A kazán „lelkét” képező öntött, bordás alumínium-szilícium (AlSi) hőcserélőt, már több mint 20 éve alkalmazzák, és semmilyen korróziós illetve technikai probléma nem merült fel a használat során.

Ossza meg Ön is
*/ ?>