Giacomini

Giacomini

 

Kezdetben a cég fő termékei a víz szerelvények voltak. A későbbiekben termékskálájuk tovább bővült egy- és kétcsöves rendszerekhez tartozó radiátorszelepekkel, légtelenítőkkel, leeresztő szelepekkel, osztó-gyűjtőkkel és golyóscsapokkal.

A termosztatikus szelepek kézikereke lecserélhető termosztátfejre, melynek használatával energiát és pénzt takaríthatunk meg, valamint a fűtött helyiség komfortja is nagyban javul. A Giacomini thermofej kínálata lehetőséget biztosít arra, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást akár radiátoros fűtés, akár padlófűtés vagy osztó-gyűjtő szabályozásához szeretnénk megoldást találni.

A giacomini golyóscsapok
Az elmúlt években a felhasználók- és a növekvő környezeti komfort igényeihez igazodva mind a fűtési-, mind pedig a vizes rendszerek tervezése és felszereltsége jelentős fejlődésen ment keresztül. Legyen szó hideg vagy meleg vizes rendszerről, gáz, szénhidrogén sűrített levegő vagy akár száraz telített gőz szállításáról.

A Giacomini valamennyi felhasználási terület kiszolgálásához megoldást biztosítva folyamatosan vizsgálta felhasznált alapanyagait, és fejlesztette a már korábban is nagy mechanikai ellenállásra tervezett golyóscsapokat, melyek max. 185 oC-os hőmérsékletig alkalmazhatók. A külső méret minimalizálása mellett megmaradhatott az eredetileg garantált magas nyomás melletti működés is, mellyel tovább szilárdították pozíciójukat a fűtés- és vízszerelvények piacán.
Típusválasztékukban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, de hogy milyen alkalmazáshoz melyik típust válasszuk?

Ebben segíthet a rövid áttekintő:

DADO golyóscsapok

 

A DADO golyóscsap, önmagában, egy exkluzív Giacomini modell, amely egy forradalmi újítást jelent a golyóscsapok világában. A golyó „szögletes” formája garantálja, hogy ne kerülhessen be a szennyeződés a szorosan érintkező felületek közé, kizárva annak a lehetőségét, hogy sérüljön a tömítés a nyitási és zárási folyamatok során. A folyadékban lévő szennyeződés így megül a golyó lapos felületén, majd a folyadék áramlással eltávolításra kerül. A csökkentett érintkezés a golyó és a golyóscsap test között, csökkenti továbbá a súrlódást a felületek között, ami a kezelési (manőverezési) nyomaték 15-20%-os csökkenését teszi lehetővé a hagyományos golyóscsapokéhoz képest. Az előzőekben említett faktorok következtében a PTFE tömítés élettartama is növekszik. Ezt mérlegelve választhatunk a hagyományos golyóscsapok: R250D; R850; R780 vagy DADO golyóscsapok: R910; R950 közül.

 

Nehéztípusú golyóscsap

 

Fő képviselői az R950 és R951. Falvastagságuk nagyobb, mint társaiké, így kitűnően alkalmazhatók nagyobb terhelésű rendszerekbe való beépítésre.

 

Standard és teljes átfolyású golyóscsapok

 

Az átfolyás szabályozásának mértékétől függően választhatunk standard- vagy teljes átfolyású golyóscsapot. Előbbinél az átfolyás a felhasznált cső mértékéhez viszonyítva nem lehet kevesebb, mit 75%. Ide sorolható az R250D típus. Ezzel szemben utóbbinál, mint azt neve is mutatja a cső továbbító képességével megegyező átfolyást kell biztosítani, melyet az R780; R850; R910; R950-es típusok tesznek lehetővé.

Ossza meg Ön is
*/ ?>