Uponor

Uponor csőrendszer

Az Uponor Épületgépészeti Kft. kizárólagos dél-kelet-európai forgalmazója az Uponor PE-Xa-, az Uponor Többrétegű-, és az Uponor Előszigetelt Csőrendszereknek. A régió központ a magyarországi piacon kívül felelős a román, szlovák, horvát, szerb, bosnyák, albán és macedón piacért is.
Teljes rendszereket kínálunk! Az Uponor többek között padlófűtési rendszerekhez, hideg- és melegvíz-ellátási rendszerekhez kínál komplett műanyagcsővezeték-rendszereket.

Termékeink alkalmazási terület szerint:

Sugárzó fűtési és hűtési rendszerek

 

  • Uponor PE-Xa Rendszer

Az Uponor PE-Xa Rendszer a padlófűtési feladatok teljes körű kielégítésére szolgál. A PE-Xa Engel eljárással térhálósított polietilén cső.

 

  • Uponor Többrétegű Csőrendszer

Legyen szó akár padlófűtésről vagy falfűtésről, az Uponor Többrétegű Csőrendszer szárazrendszere mindegyik alkalmazásához komplett rendszert kínál.

 

  • Uponor Kapilláris Rendszer

Az Uponor Kapilláris Csőrendszer egy új rendszer, melyet arra terveztek, hogy mind a fűtést, mind a hűtést el tudja látni. Sokoldalúsága a telepítési lehetőségeiben mutatkozik meg, hiszen akár a mennyezeten, a padlón, falakon, tetőtérben, a vakolat vagy a tapéta alá beépíthető.

 

Vízellátás, radiátoros fűtés, előszigetelt rendszer

 

  • Uponor PE-Xa Rendszer

 

Vízellátás: A PE-Xa vezetéket nem károsítja a kemény, agresszív víz; a csövek lerakódásmentesek; a víz nem kap semmilyen kellemetlen ízt vagy szagot; a vízáramlás szinte hallhatatlan
Radiátoros fűtés: Uponor PE-Xa Csőrendszert Quick&Easy elemekkel minden radiátorhoz csatlakoztathatunk, legyen szó akár szabadon vagy falhoronyban szerelt csővezetékekről.

 

  • Uponor Többrétegű Csőrendszer

Vízellátás: Az Uponor Többrétegű Csőrendszer ivóvízszerelésre korlátozás nélkül használható.
Radiátoros fűtés: Az Uponor Többrétegű Csőrendszer sokrétű megoldásokat kínál a családi- és társasházak hőelosztására, szabályozására és mérésére.

 

  • Uponor Előszigetelt Rendszer

Az Uponor Előszigetelt Csőrendszer flexibilis, előszigetelt, műanyag csővezeték-rendszer. Anyagjellemzői miatt környezetbarát megoldás a legkülönbözőbb közegek szállítása területén.
Szerkezeti felépítése: a haszoncső térhálósított polietiléncső (PE-Xa), a hőszigetelő anyag többrétegű, PEX alapanyagból készített, zártcellás szigetelés, a köpenycső pedig bordázott, mechanikai védelmet nyújtó PE-HD anyagból készült.

A padlófűtésről általában

 

A padlófűtés lakóházak, középületek, üzemcsarnokok stb. fűtésére egyaránt alkalmas rendszer. A fűtendő helyiség a szükséges hőmennyiséget a padlóba épített csőhálózattal nyeri. A hőközlés nagy felületen történik. A padlófűtött helyiségek hőmérséklete a helyiség minden pontján azonos és akár 1°C pontossággal is tartható.

Az ideális komfortérzés biztosítása mellett kiküszöböli a belső légáramlásokat és a fűtőtest nem foglal el helyet a lakótérben. A padlófűtéssel megszűnik a hőtorlódás, mivel az egész padló sugárzó felületet alkot. A padlóba épített műanyag csövek meleg víz igénye tetszőleges fűtési rendszerről kielégíthető, hőtároló tartály beépítésével az esetenként gazdaságosabb szakaszos betáplálás (pl. éjszakai villamos energia, napenergia) alkalmazása is megvalósítható.
Mivel a padló maximális hőmérséklete adott értéket nem léphet túl (a szakirodalom általában 27-29 °C-ot ad meg), a hőátadás és ezáltal a fűtő-teljesítmény korlátozott. Ennek ismeretében az épület hőszigetelését úgy kell megvalósítani, hogy a helyiség felületének fajlagos melegszükséglete a 100 W/m2 értéket ne haladja meg.
A mi időjárási viszonyaink mellett ez a teljesítmény az új hővédelmi szabvány (MSZ-04-140/2-79) előírásainak betartásával épített épületeknél elegendő.
A padlófűtés lehetővé teszi az építész és az építtető számára a szabad térkialakítást. Az egész épületfelület felfűtése egyenletes, nincsenek hőmérséklet okozta feszültségek.

 

Padlófűtés Uponor PE-Xa Cső-rendszerrel

 

Az Uponor PE-Xa Csőrendszer kiválóan alkalmas padlófűtésre. A csővezeték anyaga nagy sűrűségű, Engel eljárással térhálósított polietilén, a műanyagok közül az egyik legkedveltebb az épületgépészetben.
Ma már a padlófűtések körében elengedhetetlen követelmény az oxigéndiffúzió elleni védelem. Az Uponor PE-Xa padlófűtési csöveknél az eval réteg gondoskodik e feladat ellátásáról, biztosítva ezáltal a többi rendszerelem, pl. kazán hosszú élettartamát.

E termék bármilyen minőségű vízzel szemben ellenálló és lerakódásmentes, a vízáramlás a csövekben szinte hallhatatlan. Ellenáll a legtöbb vegyi anyag káros hatásának és a korróziónak. A különlegesen hajlékony, nagy flexibilitású csövek a külső mechanikai hatásokat is jól viselik. A rendszer magas hőmérsékleti terhelhetőséget bír el. A padlófűtési feladatok teljes körű kielégítésére különböző hosszúságú tekercsek (120 m, 240 m, 480 m) állnak rendelkezésre.
Szabályozóként az Uponor rádióhullám vezérlésű, vezeték nélküli szabályozási rendszerét kínáljuk, mely előnyösen használható új szerelésekhez, illetve felújításokhoz is.
Az Uponor Push 15A és az Uponor Push15A Electronic padlófűtési bekeverő egység lehetővé teszi radiátoros fűtés és padlófűtés közös hálózatban történő alkalmazását. A Push 15 állandó előremenő hőmérsékletet biztosít, míg a Push 15A Electronic külsőhőmérséklet-kompenzáló funkcióval is fel van szerelve.

 

Padlófűtés Uponor Többrétegű Csőrendszerrel

 

Az öt rétegből álló cső kifejlesztésével egy olyan kiváló termék jött létre, mely egyesíti a fém- és műanyagcső előnyeit, miközben kiküszöböli e két anyag hátrányait. Ezáltal e termék előnyei páratlanok: az alumíniumcső tökéletesen diffúziómentes, teljes mértékben megakadályozza az oxigén behatolását. A rendszer alapja az egyszerű, biztonságos és gyors csőszerelés: egyszerű hajlítás, méretre vágás, sorjázás, csatlakoztatás, préselés.

Az Uponor Többrétegű Csőrendszer régi épületek felújítására és új épületek szerelésére egyaránt használható. Speciális megoldások, mint például sport-csarnokok padlófűtésére vagy ipari épületek fűtésére és térfűtésre is kiválóan alkalmazható.
Legyen szó akár padlófűtésről vagy falfűtésről, mindegyik alkalmazáshoz komplett rendszer áll rendelkezésre.
Négy szerelési variáció közül lehet választani:

  • szárazpadlófűtés
  • rendszerlemez
  • U alakú csőleszorító tüske
  • csőrögzítő sín

Valamennyi elem olyan, hogy eleget tegyen a gyors és gazdaságos szerelés követelményeinek.
Az Uponor Többrétegű Csőrendszer termékkört hatékony szabályozórendszer teszi teljessé. Az új rádióvezérlés ideális felújítások esetében, hiszen a falakba nem kell kábelcsatornákat beépíteni. Az Uponor kínálatában szerepel továbbá a vezetékes kialakítású kedvezőbb árú szabályozórendszer is.

Ossza meg Ön is
*/ ?>