Appiani

APPIANI

A Ceramica Appiani 1873-as alapítása óta van jelen termékeivel az olasz és a nemzetközi piacokon.

A kezdeti cserép és téglagyártást a ‘900-as évek elején követik az agyagporból préselt burkolólapok és elkészítik az első berendezéseket ezek préseléséhez és égetéséhez. 

1910-ben az alapító Graziano Appiani elindítja a színes burkolólapok gyártását, és mint az első felvilágosult vállalkozók egyike, elkezdi az „Eden” falu építését, ahol lakásokkal, éttermekkel, mozival és színházzal az alkalmazottak életét és jólétét szándékozik javítani.

A háborút megelőző években főleg kaszárnyák, hangárok, kórházak, állomások és egyéb hadi üzemek burkolásánál használják fel a gyár termékeit. A háborút követő években kezdődik a „vörös gres” gyártása, mely híressé és egyedivé teszi a Ceramica Appiani-t.

A ’60-as évektől kezdve egyre szorosabb kapcsolat és együttműködés alakul ki a gyár és olyan híres designerek között, mint Gió Ponti és Pompeo Pianezzola. A következő évtizedben egy teljes új, innovatív gyártó sor felállítását követően kezdődik a kizárólagos technológiájú „monopressocottura” lapok gyártása.

A ’90-es években a cég csatlakozik a Bardelli csoporthoz és tovább erősödik hagyományos piacán, a kerámia mozaikok terén, amit még magasabb szintre emel a gyártósorok ezredfordulón történő automatizálása.

Az Appiani termékek olyan magas esztétikai tartalommal rendelkező épületkerámiák, melyek lehetővé teszik a kreatívitás maximális kifejezését a funkcionalitás figyelembevételével.  A különféle termékek és modulok alkalmazásával a tervezők szabadon élhetik ki dekorációs és építészeti igényeiket; egyedi kompozíciókkal kifejezve kreatív és újitó szándékaikat. A Ceramica Appiani újra felfedezteti a hagyományos gyártású mozaikok szépségét. A széles szín- méret- és felületválaszték segítségével változatos megjelenésű enteriőrők alakíthatók ki.

A választék egymást kiegészítő eltérő technológiájú burkolólapokat tartalmaz:

– a „monopressocottura” lapok esetében a máz és az agyag egyszerre kerül préselésre még száraz állapotban. A magas égetési hőfok biztosítja a kiváló élettartamot és ellenállóképességet, melynek köszönhetően falon és padlón, kül és beltérben egyaránt felhasználható.

– a „bicottura” két egymást követő égetés során olyan matt és fényes felületeket eredményez, melyek tökéletesen kiemelik a színeket, főleg falon.  

– a „gres porcellanato smaltato” (mázas gres), melyek homogén alapukkal és az ezt fedő mázréteggel a magas égetési hőfok következtében kitünő padlóburkoló anyagok lakóterekben és kis forgalmú középületekben.

 

A gyár kínálatának gerincét a monopresccocottura technológiával készült burkolólapok alkotják:

– az ANTHOLOGHIA : 36 szín, 4 méret (1,2×1,2 cm, 2,5×2,5 cm, 5×10 cm, 10×10 cm), 2 felület (matt vagy csúszásmentes), színenként három árnyalat keveréke;

– az OPEN SPACE : 12 szín, 3 méret (1,2×1,2 cm, 2,5×2,5 cm, 5×10 cm), 2 felület (matt vagy csúszásmentes), megjelenése miatt elsősorban kültéri alkalmazásra;

– a SETA : 14 szín, 3 méret (1,2×1,2 cm, 2,5×2,5 cm, 5×10 cm),  1 felület (matt), homogén megjelenés;

– a METALLICA : 8 szín, 3 méret (1,2×1,2 cm, 2,5×2,5 cm, 5×10 cm),  1 felület (matt), fémes, csillogó megjelenés.

Ezt a választékot teszi teljessé az arany és platina dekor, a gyári színkeverékek és kompozíciók, az egyedi színkeverékek és képek, és nem utolsó sorban a 4 mm vastag APPIANI LIGHT.

Ossza meg Ön is
*/ ?>